Bogen URBAN FARMING KANINER har fået enorm omtale og rosende anmeldelser. Her er et lille udpluk af presseomtalen af bogen og den trend, som bogen har været med til at skabe:

Bibliotekerne: Fremragende bog

Bogen “URBAN FARMING KANINER af Tine Kortenbach, udgivet på Forlaget TiKo Media i 2015, får en særdeles positiv modtagelse af Danmarks Bibliotekscenters lektør Lars Olesen. Han skriver om bogen:

Selvforsyning i byen lyder som en umulig tanke – og dog. “Urban farming kaniner” beskriver denne udfordring og fungerer som en guide til kaninhold i byen, og dermed også til klimavenligt og næsten C02-neutralt kød.

Vurdering:
Kaniner som urban farming objekt er en meget spændende tanke, og denne fremragende bog er kun medvirkende til at bane vej for ideen. Sproget er letforståeligt og der er god sammenhæng gennem bogens forskellige kapitler. En bog der får mine varmeste anbefalinger.

Samlet konklusion:
En fremragende bog der kan bruges på ethvert bibliotek. En god miljøvenlig tanke.

Læs lektørudtalelsen her


Faglig stærk bog i særklasse

Begejstret anmeldelse i Tidsskrift for Kaninavl, februar 2015:
I over 50 år, siden navnkundige F. Wanning  skrev sin bog om kaniner, har vi ventet på en ny god og faglig stærk bog om kaninhold, til afløsning for Wannnings bog. Nu er den her, og jeg er sikker på at salig Wanning vil nikke anerkendende til dette mesterværk. – Urban Farming Kaniner – med undertitlen: Sundt og klimavenligt kød – en guide til selvforsyning.
Bogen er skrevet og illustreret af en fra vore egne rækker, Tine Kortenbach, der udover at være kaninholder er agronom, journalist og meget mere.

Uovertruffen guide
Denne smukke bog henvender sig til familier, der vil styrke eller starte baghavebruget til egen selvforsyning med kød med respekt for de nutidige rammer omkring bæredygtighed, sundhed og miljø. Her er den en uovertruffen guide for både nuværende og kommende kaninholdere. Bogen har taget tråden op, hvor det hele begyndte, nemlig kaninhold, som et godt supplement til den daglige husholdning.
De faglige afsnit er helt i top, fra opstart af kaninhold over fodring, bure, til slagtning og herlige kaninretter. Alt dette giver kaninholderen en god oplysende viden om alle aspekter indenfor kaninholdet. Meget instruktiv og forklarende i alle enkeltheder.

Særklasse
Billedmaterialet hæver denne velskrevne bog op i særklasse. Minutiøs gennemgang af burtyper, foderplanter fra den vilde fauna og have til slagtningen og de lækre kaninretter. Billederne omkring, slagtning, pelsning, partering og rensning er helt unikke og ikke set så instruktivt tidligere. Vi er over i lærebogs illustrationer af høj karat. Kaninretterne er bare guf.
Kombinationen af både at give nogle gode budskaber, inspiration og faglig oplysning er mestret til det fuldkomne i bogen.
Det er både en håndbog og en fortælling om glæderne ved at holde kaniner. Hvad mere kan man forlange?
Med denne bog har man en god guide til baghavebrugets kaninhold og selvforsyning med herligt kaninkød.
Jeg kan på det varmeste anbefale både nuværende og kommende kaninholdere at anskaffe denne bog til inspiration og glæde for hele familien.

Carsten Philipsen
Landsformand, Danmarks kaninavlerforening

Se anmeldelsen her


Stort tema i Samvirke

“Går du ind for dyrevelfærd og bæredygtighed, skal du spise hjemmeavlede kaniner. Kaniner smager godt og deres kød er sundt. Tine Kortenbach har slagtekaniner i haven og har skrevet en bog, der skal hjælpe os med at avle kaniner til spisebordet. Hun elsker sine kaniner, passer godt på dem og giver dem en værdig afslutning på livet.”

Sådan starter Samvirkes begejstrede omtale af trenden med at blive selvforsynende med kaniner. Redaktionen på Samvirke valgte bevist at bringe et markant opslag som start på temaet om kaniner. Den var stærk kost, og den gav da også anledning til en del debat på Samvirkes hjemmeside om det faktum, at mange af os er blevet fremmedgjort over for vores mad og hvor den kommer fra.

Tema i Samirke sætter fokus på at blive selvforsynende med sundt og klimavenligt kød.
Ja, den er nuttet. SPIS DEN! Så provokerende var Samvirkes overskrift i den store omtale af Tine Kortenbach og den trend, som bogen URBAN FARMING KANINER har skabt.
Samvirke sætter fokus på selvforsyning med kaniner og den trend, som Tine Kortenbach har skabt
Samvirke sætter fokus på kaniner efter udgivelsen af Tine Kortenbachs banebrydende bog om selvforsyning med kaniner og urban farming. Her er forsiden med henvisningen “Nuttede opskrifter med kanin”.

Læs artiklen her, februar 2015.
Se Samvirkes 4 lækre opskrifter.


Politiken:

9. februar 2015:
Nej, vi gider ikke dræbe kaniner og spise cikader

20. september 2015:
Læs artikel her: Ninus er blevet en eftertragtet råvare


Danmarks Radio:

30. januar 2015, læs omtale her:
Ny trend: Spis din kanin
Her er din aftensmad


Go’ Morgen Danmark:

3. februar 2015:
Børnefamilie har kaniner i haven – og spiser dem


TV2 Lorry:

5. februar 2015:
Spisekaniner er det nye inden for grønne trends i byen


Ekstra Bladet:

27. januar 2015:
Ny storby-trend? Nak og æd din egen kanin


Frederiksborg Amts Avis:

23. februar 2015:
Hun dyrker selv gourmetkød hjemme i haven

Ny storby-trend? Nak og æd din egen kanin


Jyllands-Posten:

14. marts 2015:
Nak og æd dine egne kaniner

Jyllands Posten havde også en stor omtale af bogen "Urban Farming Kaniner", skrevet af Tine Kortenbach.
Morgenavisen Jyllands-Posten bragte også et større iinterview med Tine Kortenbach, forfatter til bogen “Urban Farming Kaniner”.

 

 

 

 

 

 

 


Fyns Stiftstidende:

31. januar 2015:
Urban farming-tendens når frem til kæledyrene – forfatter beskriver fænomenet og metoderne


P4: Mig og Monica

Hvordan forklarer man et barn, hvad forskellen er på en kælekanin og en spisekanin? Det  var et af spørgsmålene, som Dennis Johanneson og Monica Krogh-Meyer ville have vide, da de havde inviteret forfatteren til bogen “Urban Farming Kaniner” ind i studiet – sammen med Basim og Timm Vladimir.



Sverige:

Expressen, 28. januar 2015:
Danska journalisten: ät upp era kaniner

Kaninuppfödaren, marts 2015:
“Urban farming” med kaniner